Web Analytics Made Easy - Statcounter

شفایی گفت: نبود تاکسی ویژه بانوان در شهر زیارتی مشهد و شیوع کرونا بانوان زیادی را بیکار کرده بود اما راه اندازی مجموعه بانو تاکسی موجب اشتغالزایی ۵۰۰ خانم به ویژه بانوان سرپرست خانوار شده است.

خبرگزاری شبستان، مشهد- مرضیه وحدت/ می خواهم راهی فرودگاه شوم، منزل و پدر و مادر بروم، دخترم را از مهد بیاورم اما با چه وسیله نقلیه ای بروم که مورد اطمینان باشد؟ همه ما این جملات را بارها و بارها از زبان خانم ها شنیده ایم و همواره برای همه ما بانوان این موضوع یک دغدغه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه وقتی هر از چند گاهی خبرهایی مبنی بر اتفاقات ناگوار برای دختران، بانوان و کودکان ما در استفاده از تاکسی ها رخ داده است.

 

مشهد مقدس به واسطه حضور مضجع شریف امام رضا (ع) همواره پذیرای میلیون ها زائر از ایران و اقصی نقاط جهان بوده است، حال این زائران گاهی به همراه خانواده و برخی تنها به این سفر زیارتی مشرف می شوند، در واقع این حضور گسترده زائران همواره این خلاء را به وجود آورده است که وقتی بانویی تنها، برای زیارت و یا مداوا به مشهد سفر می کند، در تمام زمینه ها از جمله بحث امنیتی چه کارهایی صورت گرفته است؟

 

آیا از ابتدای ورودش به مشهد به عنوان مثال پایانه های مسافربری، راه آهن و فرودگاه وسیله نقلیه ای که راننده آن خانم باشد، وجود دارد؟ اگر چه هر از گاهی بانوان راننده در قالب آزانس هایی در سطح شهر فعالیت می کنند ولی این خلاء کمبود نبود تاکسی بانوان در مشهد را هیچ گاه نتوانست پر کند. در ادامه این گزارش با بانویی به گفتگو نشستیم که 22 سال است به عنوان راننده تاکسی فعالیت می کند و به تازگی بانو تاکسی را در مشهد راه اندازی کرده است.

 

خودتان را معرفی بفرمایید و چند سال در حوزه حمل و نقل فعال هستد؟

 

نرگس شفایی، متاهل و 42 بهار را پشت سرگذرانده ام که 22 بهار آن در حوزه حمل و نقل فعال بوده ام.  شاید به نظر شما این حرفه برای بانوان سخت باشد و با روحیه یک زن خیلی سازگار نباشد، اما من عاشق این کار هستم و سالها تلاش کردم تا مجموعه ای را در قالب تاکسی بانوان راه اندازی کنم چرا که نیاز جامعه امروز  ما است و خوشحالم که در این زمینه موجب اشتغالزایی بانوان زیادی که اکثرا سرپرست خانوار هستند، شدم.

 

از چه سالی کارخود را به صورت رسمی آغار نمودید؟

 

سال 81 با پروانه تاکسی رانی در حوزه حمل و نقل کارم را شروع کردم و در آن زمان جزو سومین زن تاکسی ران در مشهد بودم که پروانه تاکسی رانی را گرفتم. در سال 89 به صورت آزاد مسافرکشی می کردم، در سال 90 آژانس بانوان را راه اندازی کردم و شرکت تعاونی حمل و نقل شقایق سیر رضوان را با 26 عضو برای سرویس مدارس و آژانس بانوان به ثبت رساندم.

 

در سال 98 با توجه به تغییر کاربری که صورت گرفت مجموعه بانو تاکسی شرق رضوان با فعالیت استارت آپی را با همکاری شرکت حمل و نقل با 7 عضو به ثبت رساندم. در ده سالی که من آزانس بانوان داشتم مسافری که به فرودگاه می بردیم برای بازگشت خود نگران بود و همواره این خلاء را در شهر می دیدم که اگر چه مشهد به عنوان شهر زیارتی زائران زیادی دارد اما در هیچ جای شهر مجموعه ای وجود ندارد که برای زائران بانو ، راننده خانم در  اختیار داشته باشد.

 

چی شد که تصمیم گرفتید مجموعه بانوتاکسی را راه اندازی کنید؟

 

 اسفند ماه 98 با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس بسیاری از رانندگان ما لغو قرارداد و بیکار شدند، این بیکاری و قطع درآمد استرس و نگرانی های زیادی برای رانندگان خانم که اکثرا سرپرست خانوار و یا کمک سرپرست خانوار بودند، به وجود آورد. این اتفاق من را به فکر تاسیس مجموعه بانو تاکسی به همراه اپلیکیشن انداخت و در نهایت امسال در سوم تیر ماه همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) مجموعه نام بانو تاکسی با شماره 1844 و اپلیکیشن بانو تاکسی افتتاح گردید.

 

در این جا باید بگویم، تمام راننده های ما پروانه کار از سازمان تاکسی رانی را دارند؛ ما ابتدا از اتحادیه کسب و کارهای مجازی مجوز و بعد از اتحادیه صنفی پروانه گرفتیم و الان از سازمان تاکسی رانی با پیگیری اداره کل هماهنگی دستگاههای اجرایی شهرداری مشهد درخواست مجوز دادیم.

 

با راه اندازی این مجموعه برای چند نفر اشتغالزایی نمودید؟

 

 2350 راننده خانم در استان فعال هستند، اگر چه ما در فاز اول 400 راننده خانم را برای مجموعه بانوتاکسی پیش بینی نمودیم اما هم اکنون 500 راننده در نرم افزار ما فعال هستند. همچنین در فاز دوم مجموعه بانوتاکسی در شهرستان های فریمان، چناران و تربت جام فعالیت خود را شروع خواهد کرد.

 

همچنین تمام هزینه های مصرف شده توسط اعضا تامین شده است و ما فقط از مدیران مربوطه می خواهیم که با توجه به نزدیک شدن روز زن بتوانند ارتباط خانواده را با راننده های خانم این شبکه با تبلیغات و اطلاع رسانی از جمله بیلبوردها برقرار کنند، با این اقدام درآمد راننده های خانم نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

 

شما در ابتدا از پیام بانوتاکسی برایم فرمودید در این خصوص توضیح بفرمایید؟

 

پیام اصلی مجموعه بانوتاکسی آوردن امنیت برای خانواده ها است. ما امنیت را برای خانواده ها و درآمد را برای این راننده های خانم به ارمغان آوردیم، خانم شفایی در دلهایی زیادی دارد، از بیکاری بانوان که عمدتا سرپرست خانوار هستند و خطرهای ناشی از فشار اقتصادی برای این بانوان و مسائل دیگر می گوید اما ابراز خوشحالی می کند که توانسته علاوه بر ایجاد اشتغال برای رانندگان بانو ودرآمدزایی آنها، برای بانوان مشهدی مجموعه ای راه اندازی کند که خود و فرزندان دختر خود با خیالی آسوده از این تاکسی ها استفاده نمایند.

 

به نظر می رسد با توجه به شرایط روز اجتماع و شاغل بودن بسیاری از بانوان و از همه مهمتر زیارتی بودن شهر مشهد که مسافران زیادی را جذب می کند، ضرورت راه اندازی مجموعه بانوتاکسی را بیش از پیش کرده بود.

 

پایان پیام/648

منبع: شبستان

کلیدواژه: تاکسی بانوان بانوان سرپرست خانوار اشتغال و کارآفرینی سرپرست خانوار مجموعه بانو تاکسی رانی راه اندازی حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۴۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه گفت: در سال گذشته بیش از ۱۴۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی از محل بند ب تبصره ۱۸ توسط بسیج سازندگی پرداخت شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سرهنگ امیرحمزه خزائی در نشست خبری که امروز در بسیج سازندگی استان برگزار شد با اشاره به هفته بسیج سازندگی اظهار داشت: شعار این هفته در امسال «همه با هم، بسیج خدمت‌رسانی» است و از 15 اردیبهشت ماه همزمان با سالروز شهادت امام صادق(ع) آغاز می‌شود و تا 21 اردیبهشت ماه همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه در این هفته 330 ویژه برنامه در استان توسط نواحی و اقشار اجرا می‌شود عنوان کرد: برپایی ایستگاه صلواتی، دیدار جهادگران و گروه‌های جهادی با مسئولان و محلی، اعزام حداقل 200 گروه‌ جهادی به مناطق محروم، توزیع اقلام معیشتی و بهداشتی، برپایی نمایشگاه عرصه اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی، افتتاح پروژه‌های آبرسانی و ساخت منازل افراد نیازمند از جمله برنامه‌های این هفته است.

خزائی گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی برای گروه‌های جهادی، اعزام گروه‌های جهادی پزشکی به مناطق محروم، احداث جاده‌های بین مزارع، برپایی میزهای خدمت جهادی، برگزاری همایش تجلیل از طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی، افتتاح پنل خورشیدی، احداث صندوق‌های قرض‌الحسنه جدید التأسیس جهاد سازندگی، صعود جهادگران به صورت منسجم به بازی دراز و حضور منسجم جهادگران در نماز عبادی سیاسی جمعه از دیگر برنامه‌ها است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه بسیج به عنوان گسترده‌ترین شبکه مردمی کشور همراه با مردم و برای مردم است گفت: بسیج در تمام بحران‌ها و حوادث از جمله سیل و زلزله همراه مردم بوده است و گروه‌های جهادی به عنوان حلقه‌های میانی بیشترین وظیفه خدمت رسانی را بر عهده دارند.

وی با اشاره به اینکه دو قرارگاه مهم از قرارگاه‌های یازده‌گانه بسیج بر عهده بسیج سازندگی است افزود: با توجه به شعار سال وظایف همگانی با اولویت بسیج و گروه‌های جهادی افزایش می‌یابد و در استان کرمانشاه 2200 گروه جهادی سازماندهی و در سامانه اطلس جهادی ثبت شده که تعدادی مجوز را دریافت کرده‌اند و فرایند صدور مجوز برای تعدادی دیگر در حال انجام است.

خزائی با بیان اینکه سال گذشته 200  گروه جهادی در قالب رزمایش فاطمی در عرصه‌های سازندگی و غیرعمرانی خدمت‌رسانی داشتند گفت: امسال نیز 160 گروه جهادی در قالب 2300 نفر اردو در امورات مرمت منازل نیازمندان، مسائل عمرانی و غیرعمرانی و جهادی تخصصی فعالیت داشتند.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه افزود: در عرصه عمرانی تا ابتدای امسال 1341 پروژه عمرانی در زمینه مرمت، ساخت منازل نیازمند، مساجد، خانه عالم و غسالخانه با اولویت مناطق روستایی و محروم انجام شده است.

وی با اشاره به آسفالت بیش از 30 کیلومتر راه روستایی و بین مزارع، آسفالت یادمان‌های شهدا و مناطق حاشیه نشین با همکاری شهرداری‌ها عنوان کرد: مشارکت در احداث 200 باب منزل با مشارکت کمیته و بنیاد مسکن از دیگر اقدامات گروه‌های جهادی است که 95 درصد به اتمام رسیده و مابقی نیز تا دو ماه آینده انجام می‌شود.

خزائی با بیان اینکه بسیج سازندگی به عنوان یکی از دو معین قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) گفت: در هفت مجتمع آبرسانی 51 مخزن، 15 ایستگاه پمپاژ و 193 کیلومتر خط انتقال آب به مناطق روستایی با پیشرفت بیش از 95 درصد انجام شده و تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد و مابقی نیز تا اوایل تیر ماه انجام می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه‌های غیرعمرانی و مردم یاری گفت: توزیع بیش از 2500 جهیزیه به نوعروسان، توزیع بیش از 56 هزار بسته آموزشی و کمک آموزشی و لوازم التحریر، توزیع بیش از 100 هزار قلم پوشاک و کفش، توزیع 1800 قلم اقلام دارویی و بهداشتی و 9800 متر فرش سجاده‌ای برای مساجد مناطق محروم از دیگر اقدامات انجام شده در دو سال گذشته است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه افزود: سال گذشته از محل اعتبارات تسهیلات بند ب جز سه تبصره 18 حدود 238 میلیارد و 600 میلیون تومان به بانک عامل معرفی و برای اشتغالزایی 1065 نفر بیش از 145 میلیارد و 600 میلیون تومان جذب شده و برای جذب مابقی نیز منتظر همراهی بانک‌ها هستیم.

خزائی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در زمینه جذب اعتبارات سومین استان کشور محسوب می‌شود عنوان کرد: در سال 1401 نیز 1241 میلیارد و 780 میلیون تومان تسهیلات جذب و سبب اشتغالزایی 1846 نفر در استان شد.

وی با بیان اینکه در زمینه جهاد روشنایی 20 نیروگاه خورشیدی با هدف ایجاد اشتغال پایدار برای مناطق محروم و کمک به تأمین انرژی احداث شد گفت: کاشت 300 هزار اصله درخت با همکاری و مشارکت جهادگران بسیج در استان، ایجاد 1504 صندوق قرض الحسنه اشتغالزا با عضویت بالغ بر 48 هزار نفر و ایجاد 89 تعاونی از دیگر فعالیت‌های بسیج سازندگی است.

خزائی با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه‌های امنیت غذایی افزود: احداث و لایروبی انهار کشاورزی، برگزاری همایش و تحلیل از گله‌بانان و شبانان، احداث و توزیع 100 سرویس بهداشتی کانکسی تاشو و قابل حمل بین عشایر، واکسیناسیون دام‌ها با هدف پیشگیری از بیماری‌های دامی در 109 نقطه عشایری و روستایی و سم پاشی 300 هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام از فعالیت‌های جهادی بسیج سازندگی است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه دهکده اقتصاد مقاومتی جزو نخستین دهکده‌های بسیج در کشور است عنوان کرد: این دهکده در زمینی بیش از 23 هکتار در جاده بیستون 10 کیلومتری به طرف سنقر و کلیایی قرار دارد و 22 واحد تولیدی با اشتغالزایی مستقیم 150 نفر در آن فعالیت دارند و تجهیز آن توسط یا با کمک بسیج انجام شده است.

وی با بیان اینکه حق شارژ بسیار جزئی از غرفه داران در این دهکده دریافت می‌شود گفت: در این دهکده واحدهایی از جمله تولید ظروف یکبار مصرف، تولید قارچ، تیرچه بلوک، پرورش پرندگان زینتی، جوجه کشی و بسته بندی حبوبات فعالیت دارند و تولید آن‌ها به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه بیان کرد: در صدد هستیم که یک دهکده اقتصاد دیگر در نقاط شرقی استان احداث شود و مکاتباتی برای تخصیص زمین انجام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا فاصله هواداران سپاهان با بانوان پرسپولیسی کم بود؟/ جدال لفظی مدیران پرسپولیس و سپاهان به جای عذرخواهی از جامعه فوتبال
  • لغزندگی خیابان و بی احتیاطی راننده منجر به فوت پاکبان در مشهد شد
  • بی احتیاطی راننده منجر به فوت پاکبان در مشهد شد+فیلم
  • فوت یک پاکبان با بی‌احتیاطی راننده در مشهد
  • آتیلا حجازی: حق بانوان ایران بیشتر از این است؛ ایران نبودم و برای خدمت به استقلال برگشتم!
  • پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی
  • فیلم| شهردار اصفهان راننده تاکسی برقی شد!
  • هنرآموزی که برای هنرجویانش اشتغالزایی کرد
  • راه اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات