Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاکسی بانوان در شهر بیجار با 10 دستگاه ماشین بعنوان پایلوت استان کردستان از سال 90 فعالیت خود را شروع کرد و به علت مشکلات فراوان تعداد آنها به 3 دستگاه کاهش یافت که رانندگان آن سه دستگاه خواستار توجه ویژه مسئولان به مشکلات تاکسی بانوان شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  کُردتودی، برای چرخاندن چرخ زندگیشان همپای رانندگان مرد ساعت 6 صبح از خانه خارج می شوند، گواهینامه هایتان را از کجا گرفته اید ، به شما هم می گویند راننده ، چه کسی رانندگی به شما آموزش داده ، بنشین خانه کارهایت را انجام بده ، حرف های تکراری که هر روز می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هشت سال از شروع کارشان در بیجار میگذرد ، با هزینه های زیاد و درآمد کم چرخ زندگیشان را می چرخانند.

 

در روزهای اول کار با ورود تاکسی بانوان در شهر بیجار فضا به فضای رقابت بین مردان و رانندگان زن تبدیل شده بود ، رانندگان تاکسی مرد تمام سعی خود را می کردند هر چه سریعتر در ایستگاه باشند تا مبادا تاکسی بانوان جلوتر از آنها قرار بگیرند، اما باید قبول می کردند که زنان هم حق ورود به چنین شغل سختی را دارند و کسی نمی تواند مانع کارشان شود.

 

از 3 آبان سال 90 فعالیت تاکسی بانوان با 10 دستگاه تاکسی سبز رنگ فعالیت خود را در شهر بیجار شروع کرد، تعداد زیادی از این بانوان سرپرست خانواده بودن که فشار بر پدال ماشین را بعنوان منبع درآمد خود انتخاب کرده بودند ، اما با وجود مشکلات فراوانی که در سر راهشان قرار دادند ، تعداد آنها از 10 دستگاه به 3 دستگاه رسید .

 

برای اطلاع از وضع این سه دستگاه تاکسی با رانندگان آنها به گفتگو نشسته ایم که در ادامه می خوانید .

 

 

از بی توجهی مسئولان مربوطه به ستوه آمده ایم

 

خدیجه شریفی یکی از رانندگان تاکسی بانوان بیجاری است که با داشتن مدرک کارشناسی رشته هنر رانندگی را برای کسب درآمد زندگی بعنوان سرپرست خانوار انتخاب کرده است.

 

او در گفتگو با خبرنگار ما گفت: از آبان سال 90 با کار بر روی تاکسی بانوان فعالیت خودم را شروع کرده ام ، در طول این 8 سال با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده ام ، اما بانوی که سرپرست و نان آور یک خانه باشد همه سختی ها را با جان و دل تحمل می کند و به این راحتی میدان را خالی نمی کند.

 

وی گفت: با داشتن دفترچه کار که بعنوان جواز کسب ما است همپای سایر رانندگان مرد در این شهر عوارض شهرداری و مالیات می دهیم ، اما از تسهیلاتی که برای آقایان در نظر می گیرند ما محروم هستیم.

 

 

 

نبود یک ایستگاه مخصوص و مناسب برای تاکسی بانوان در بیجار

 

او در ادامه با بیان اینکه شغلش را دوست دارد و با علاقه آن را انتخاب کرده است ، گفت: آوردن تاکسی بانوان در شهر بیجار هم موجب اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانوار شده و هم اطمینان خاطر و ایجاد امنیت برای بانوان به ارمغان آورد.

 

این بانوی راننده بیان می کند: در حال حاضر مهم ترین دغدغه ما سه دستگاه تاکسی بانوان نبود یک ایستگاه مناسب است ، یک ایستگاه رو به روی بازار سرپوشیده برای ما در نظر گرفته اند که بیشتر محل پارک ماشین های شخصی است و به ما اجازه نمی دهند که آنجا توقف کنیم.

 

شریفی گفت: با توجه به اینکه ایستگاه مشخصی برای سوار کردن مسافران خودمان نداریم باید هر روز با توجه به بالا بودن هزینه ماشین به صورت خالی در سطح شهر دور بزنیم تا شاید برای کسب درآمد زندگی چند مسافر را در طول مسیر سوار کنیم.

 

وی بیان داشت: از مسئولین امر می خواهم به درد دلهای ما هم گوش دهند و با تجدید نظر در مصوبات خود کمکی به رفاه حال این قشر آسیب پذیر جامعه داشته باشند و اگر ما را راننده تاکسی خطاب می کنند خوب حداقل امکانات و تسهیلاتی را برای رفاه ما هم در زندگی بکار بگیرند.

 

 

مسئولان تاکسی رانی به مشکلات ما توجهی ندارند

 

یکی دیگر از رانندگان تاکسی بانوان با اظهار گلایه از عملکرد اجرایی تاکسی رانی بیجار ، گفت: برای خود من سوال است، مگر من دفترچه تاکسی رانی ندارم، مگر من در این شهر خدمت رسانی نمی کنم ، برای سوار کردن چند مسافر بانو چرا باید با رانندگان آقا درگیر شوم ؟ آیا توجه به مشکلات سه راننده تاکسی بانوان برای تاکسی رانی خیلی سخت است.

 

وی بیان داشت: ایستگاهی که برای ما در نظر گرفته اند اصلا جای مناسبی نیست ، در حالیکه بیشترین محل تردد شهر بیجار منطقه حلوایی است و در همان ایستگاهی که به آقایان اختصاص داده اند می توانند به ما هم جا بدهند.

 

ملابابایی ادامه داد: بسیاری از فرصت ها سرویس دهی به شهروندان ، فقط بخاطر اینکه یک آقا همراه بانوان است ، از دست می رود، چرا که بسیاری از بانوان و دختران که قصد جا به جایی در شهر را دارند به همراه پدر، شوهر یا برادرشان هستند و ما نیز طبق قانون اجازه سرویس دهی به این موارد را نداریم.

 

او تصریح کرد: وجود تاکسی بانوان در شهر نه تنها امنیت برای زنان را فراهم می کند بلکه کمک می کند تا زنان با آرامش بیشتری در شهر تردد کنند و از برخی مزاحمت ها در امان باشند.

 

این راننده بانو یادآور شد: ما هم همپای رانندگان آقا در این شهر خدمت رسانی می کنیم اما هیچ امکاناتی به ما تعلق نمی گیرد ، هیچکس هم نیست بعنوان یک مسئول به درد دلهایمان توجه کند.

 

وی اضافه کرد: بعنوان مثال بیمه نامه ماشین های ما بعلت اینکه تاکسی هستند چند برابر خودروهای شخصی است ، تاکسی های که هیچگونه تسهیلاتی در قبالش به رانندگان تعلق نمی گیرد.

 

 

هدف از ایجاد تاکسی بانوان ارتقاء امنیت در سطح شهر است

 

علیرضا محمدی مدیرسازمان حمل و نقل شهرداری  بیجار و حومه در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه تاکسی بانوان از سال 90  در دوره مدیریتی قبلی بنده با 10 دستگاه شروع به فعالیت کرد ، گفت: بعد از یک دوره جا به جایی متاسفانه تعداد آنها از 10 دستگاه به 3 دستگاه کاهش یافت در حالیکه در زمان شروع کار تاکسی بانوان برنامه های مهمی برای ارتقاء آنها داشتم.

 

وی با بیان اینکه درد دل رانندگان تاکسی بانوان را به خاطر نداشتن ایستگاه تاکسی مناسب قبول دارم اظهار داشت: این ایستگاه موقتی است و با توجه به بازآفرینی شهری مطمئنن ایستگاه بانوان در جای مناسبی جانمائی می شود.

 

محمدی ادامه داد: با توجه به تک هسته ای بودن مرکز شهر بیجار و اینکه تمام سفرهای درون شهری به بازار ختم می شود جانمائی جدید برای ایستگاه تاکسی ها از ضروریاتی است که در دستور کار حمل و نقل درون شهری قرار دارد.

 

مسئول سازمان حمل و نقل شهرداری بیجار و حومه با تاکید بر اینکه 70 درصد سفرهای درون شهری را بانوان تشکیل می دهد ، گفت: توجه به امنیت بانوان در اولویت کار سازمان حمل و نقل شهری بیجار است.

 

وی خاطر نشان کرد: راه اندازی تاکسی بانوان در سال 90 در شهر بیجار بعنوان پایلوت استان کردستان در راستای ایجاد امنیت برای بانوان این شهر است که متاسفانه به دلیل سلیقه ای عمل کردن با این موضوع در دوره های گذشته تعدادی از بانوان مجبور به فروش ماشین های خودشان شدند.

 

 

ارتقاء تاکسی بانوان در دستور کار سازمان حمل و نقل شهری بیجار است

 

محمدی از ارتقاء تاکسی بانوان بیجار به تاکسی بی سیم در آینده نزدیک خبر داد و بیان داشت: امیدواریم دوباره شاهد رونق فعالیت تاکسی بانوان در شهر بیجار باشیم.

 

وی گفت: در حال حاضر 40 نفر از بانوان بیجار با ماشین شخصی بعنوان سرویس مدارس با نظارت تاکسی رانی در حال فعالیت هستند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۶۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد ۳ دستگاه خودرو حادثه آفرید

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی آتش نشانی مشهد، آتشیار محمدرضا زهانی اظهار کرد: عصر امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت، حادثه برخورد سه دستگاه خودروی سواری در شهید اصلانی ۹۲ به مرکز فرماندهی اعلام شد.

افسر نگهبان آتش نشانی مشهد افزود: این تصادف منجر به محبوسی راننده داخل خودروی پراید شده بود که با عملیات نجات ایستگاه ۹ شهداء فرد مذکور رها سازی و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل شد.

وی از انجام عملیات پیشگیری توسط آتش نشانان ایستگاه ۹ شهداء خبر داد و گفت: علت این حادثه توسط پلیس راهور در دست بررسی است.
 

دیگر خبرها

  • سقوط دکل‌های برق در شادگان بر اثر طوفان
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند
  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • خط انتقال مخزن و ایستگاه روستا‌های پمپاز مجتمع ارسی متصل شد
  • نارضایتی برخی از تاکسی داران از درخواست معاینه فنی برای خودروی فرسوده هنگام تعویض
  • مسئولان، پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • مسئولان با جدیت بیشتری پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • ارائه خدمات مشاوره و مددکاری رایگان به رانندگان تاکسی و خانواده هایشان
  • برخورد ۳ دستگاه خودرو حادثه آفرید